Slukat learning center

Door: Liesbeth

Blijf op de hoogte en volg Liesbeth

10 Juli 2013 | Indonesië, Gianyar

Bedankt voor de leuke reacties op mijn vorige blogbericht! Ik denk inderdaad ook dat het beest een gekko is of een kleinere hagedis want die schijnen ook een hard geluid te kunnen maken. De locals staan er absoluut niet raar van te kijken, die beesten en geluiden zijn heel normaal hier (ook ratten, spinnen en zelfs slangen). Er zat ook een groot beest in de nacht in de badkamer, die heb ik gelukkig niet gezien.

Ik wil meer foto’s plaatsen (ook van de dolfijnen) maar het uploaden duurt best lang. Aangezien ik geen internet heb op mijn kamer, upload ik telkens een paar foto’s. Er zullen dus steeds meer foto’s bijkomen!

Ik maak hier veel dingen mee en kijk mijn ogen uit. Met Jamie en Lisse (andere twee Nederlandse vrijwilligers) ben ik naar Ubud gegaan. We bezochten een marktje. Heel veel spullen werden dicht op elkaar te koop aangeboden. Iedereen wil dat je iets bij hen koopt. Als je een prijs vraagt, verwachten ze ook dat je het wil kopen. Als je weggaat, vragen ze hoeveel je er dan voor wil bieden. We proberen de dingen die we willen hebben voor de helft van de eerst genoemde prijs te krijgen. Het is best lastig. Sommige mensen worden bijna kwaad als je wegloopt. Er zijn ook verkopers die uiteindelijk toch meegaan in je hoogste bod, als je wegloopt, zeggen ze dat je het toch mag kopen. Echt een andere wereld is dit, we zijn er niet aan gewend en zullen vast steeds beter worden in het onderhandelen!

Ondertussen heb ik ook mijn eerste ervaringen opgedaan bij het Slukat Learning Center (SLC). Elke dag geeft iedere vrijwilliger twee lessen (een les duur 1,5 uur). In een week heb je vier verschillende klassen. De maandag en woensdag zijn hetzelfde en de dinsdag en donderdag zijn ook hetzelfde ingedeeld. Elke klas geef je dus twee keer per week les. De kinderen zijn ongeveer tussen de 7 en 17 jaar oud.

De eerste twee dagen mocht ik observeren bij lessen die gegeven werden door andere vrijwilligers. Mijn eerste indruk van SLC is heel positief. De mensen die hier werken zijn heel gedreven en hebben echt passie voor wat ze doen. Ze willen ervoor zorgen dat de kinderen zich optimaal ontwikkelen en een mooie toekomst zullen hebben. Ook de vrijwilligers zijn enthousiast en staan gemotiveerd voor de klas. De kinderen vind ik geweldig. Ze zijn erg lief, vinden het leuk dat je er bent en doen goed mee tijdens de lessen. Sommige kinderen zijn erg verlegen en bang om verkeerde dingen te zeggen. Het is dus erg belangrijk om ze positieve aandacht te geven en ze het vertrouwen te geven dat ze het kunnen. Ik heb zin om mijn steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van deze kinderen!

Deze ochtend zou ik eigenlijk voor het eerst mijn eigen klasje lesgeven. Ik was al vroeg bij SLC aanwezig zodat ik me kon voorbereiden en dingen op kon zoeken op internet. Om 9 uur zat ik dan ook vol goede moed klaar! Maar helaas… er kwamen geen leerlingen. Ook bij de andere ochtendklas kwam niemand opdagen. Er wordt me verteld dat dat vaker gebeurt. Zeker als het regent of als er een ceremonie is (op Bali zijn veel ceremonies), komen er weinig of soms dus geen kinderen naar SLC. Hopelijk zijn er vanmiddag wel kinderen!

PS. Ik hoor dat het in Nederland goed weer is, geniet ervan! Hier regent het al drie dagen een paar keer per dag. Gemiddeld schijnt er in juli maar vier dagen regen te vallen dus hopelijk blijft het hierbij voor deze maand en wordt het alleen maar mooier! Het is gelukkig wel lekker warm.

PS2 Nu lig ik heerlijk aan het zwembad met de zee op de achtergrond. De lucht is blauw!! (zie foto)

• 10 Juli 2013 - 09:19

Mirjam:

Hoi Lies,

Wat ontzettend leuk dat je het zo fijn hebt daar! Ik volg je reisverhalen met veel plezier! Geniet er nog van!!!
    Liefs Mirjam

• 10 Juli 2013 - 10:27

Joyce:

Nou, geniet maar lekker aan dat zwembad. Als ze daar eenmaal doorkrijgen hoe leuk juf Liesbeth is, heb je je handen vol aan die volle klaslokalen :-)
    Geniet!!!
    Xxx

• 10 Juli 2013 - 10:30

Marly:

Hoi Liesbeth,

Wat heb je al veel dingen gedaan op Bali! Leuk om je reisverhalen te lezen! Veel plezier en geniet er lekker van.

Gr. Marly

• 10 Juli 2013 - 15:32

Martine:

Hoi Liesbeth, ik geniet van je verhalen en foto's. Ik hoop dat je snel met een groep enthousiaste leerlingen aan de slag kan! Groetjes Martine.

• 10 Juli 2013 - 19:23

Miriam:

Leuk om je ervaringen te lezen!
    Tja, daar zit je dan klaar met je voorbereide les..., wel balen! Hopelijk gebeurt dat niet teveel.
    Mag je zo'n ceremonie eigenlijk ook bijwonen? Dat lijkt me wel bijzonder!
    Veel plezier weer!

• 11 Juli 2013 - 13:44

Chrissy:

Hej Liesbeth, wat leuk om te lezen en je foto's te zien! Ik herken het een en ander :) Ennuh... als die vrouw maar 2 boeren liet dan had je waarschjinlijk niet erg veel slechts in je haha! Geniet ervan, het gaat vast heel snel allemaal! have fun X

• 12 Juli 2013 - 14:27

Jacque:

goh, wat een leuke vakantie heb je daar. Daar maak je tenminste nog eens wat mee. Ik heb me maar gelijk op je mailinglist gezet zodat gelijk op de hoogte gebracht wordt van je volgende belevenissen.
    Veel plezier, nog!

• 12 Juli 2013 - 17:31

Danielle:

Gaaf en mooie foto's! Geweldige ervaringen die niemand je meer afneemt!!! :) Wanneer schrijf je je volgende avonturen? Kijk ernaar uit!
    Liefs, Danielle

• 12 Juli 2013 - 20:40

Leo En Henriëtte:

Hoi Liesbeth,
    Wat een leuke verhalen! Bijzonder om te ervaren, deze andere cultuur! Is het eten ook lekker? Koken jullie zelf ?
    Dikke kus Leo en Henriette

• 13 Juli 2013 - 06:52

Rita:

Hoy Liesbeth,

Wat maak je veel nieuwe dingen mee! leuk hoor.
    Ik hoop dat je klasje ondertussen complete is en dat het goed weer is !!!

Vandaag begint mijn vakaantie en ga ik fietsen rond het IJsselmeeer,

Rita

• 14 Juli 2013 - 18:13

Janneke (huisgenoot):

Hey Liesbeth,

Ik hoop dat je nu inmiddels wat lekkerder weer hebt. Hier is het mooi weer ja. Je balkonplanten vinden het alleen minder leuk, dus ik denk dat ik binnenkort nieuwe moet gaan halen voor die bak bij Puk.
    Fijn dat de kinderen zo lief zijn en dat de collega's leuk zijn. Ook fijn dat je geïnspireerd raakt en het gevoel hebt wat te kunnen betekenen. Ik hoop dat je wat moois op ze over kunt brengen waar ze wat aan hebben of af en toe aan zullen terug denken.
    Veel plezier daar nog. We missen je hier. Puk vindt mijn voeten toch minder leuk dan de jouwe ;)

xx

• 15 Juli 2013 - 20:56

Jonna:

Hee Liesbeth,

Fijn om iets van je te horen/lezen.
    Lange reis maar gelukkig goed verlopen, moest nog wel aan je denken...
    Tof hoor al die nieuwe indrukken.
    Zou wat zijn als wij er hier in augustus klaar voor zijn en niemand komt opdagen ha ha
    Succes verder en geniet van als het moois wat op je afkomt